Ett unikt boende med egen havstomt byggs nu på Karlholm Strand. Bostadsrättsföreningen Karlholm Strand 1 kommer att bestå av 29 radhus med egen havstomt. Avsaknaden av strandskydd gör att bostäderna kan byggas direkt vid havet. Här finns möjlighet att bada, fiska, åka ut med båten, promenera eller avnjuta solen vid din alldeles privata strandtomt. I det välplanerade hamnområdet planeras för både skola, förskola, sporthall, shopping och mycket annat på bekvämt gångavstånd. Ett stenkast bort ligger den gamla bruksorten med anor från 1700-talet som med sin genuina miljö skapar en spännande kontrast mellan gammalt och nytt.

Kvarteret Karlholm Strand 1 består av 29 radhus och är färdigplanerat i sin helhet. Entrén beläggs med betongplattor och asfalt på biluppställningsplats. Varje hus har egen trädgård med gräsmatta och planterad häck. På baksidan finns en uteplats av trallgolv med härlig utsikt över havet, samtliga har tillgång till bryggplats.

Välkommen till Karlholm Strand — här får du ditt egna smultronställe med havets bris precis utanför dörren. Karlholm Strand är ett helt nytt område där gammal bruksmiljö möter ett modernt hamnområde med allt du behöver på behändigt avstånd. Här står livskvalité i fokus och den direkta närheten till havet skapar möjligheter till ett aktivt båt- och friluftsliv för hela familjen.

Utvecklingen av Karlholm Strand är i full gång. Restaurang, pub och marinverkstad är öppna och många fler verksamheter inom service, handel och rekreation är under planering. Nu har du en unik möjlighet att vara en av de allra första pionjärer att bosätta sig i denna marina idyll.

Från Karlholm Strand tar man sig enkelt både uppåt och neråt i landet via E4:an som bara ligger 20-25 minuter bort. Vill du ha ett eget smultronställe med havets brisar, omgiven av en sagolik bygd och med en enastående havsutsikt precis utanför dörren – då är Karlholm Strand 1 något för dig.

Välkommen till Karlholm Strand 1!

Läs mer på www.eksjohusbostad.se/objekt/brf-karlholm-strand-1

MIKAEL FAGERGREN – Fastighetsmäklare
Telefon: 0707-29 38 50 mikael@fagerfast.se www.fagerfast.se

ATT KÖPA BOSTADSRÄTT

FÖRSTA KONTAKTEN

Du tar kontakt med ansvarig mäklare som kan ge mer information kring projektet och hur själva köpet går till.

KONTRAKTSSKRIVNING

När du väl bestämt dig kommer det först att upprättas ett bindande förhandsavtal. När beslutet om byggstart tas betalar du en handpenning på 100 000 kr. Ungefär två månader innan inflyttning skrivs nästa avtal som är ett upplåtelseavtal och du blir då även medlem i bostadsrättsföreningen.

INFLYTTNINGSMÖTE

När det börjar närma sig inflyttning kallar vi till ett möte där vi informerar om praktiska detaljer kring inflyttningen, besiktningen och vad som händerframöver i bostadsrättsföreningen. Senast fyra månader innan inflyttning ger vi dig ett definitivt inflyttningsdatum.

INFLYTTNING

På inflyttningsdagen när slutbesiktning har gjorts får du nycklarna till din nya bostad. I samband med inflyttningen sker även slutbetalning.

FÖRENINGSSTÄMMA

Under byggprocessen består föreningen av en byggande styrelse. Efter inflyttning ska ni som bor i föreningen ta över och tillsätta en ny styrelse. Under de två första bokslutsåren sköter Eksjöhus Bostad den ekonomiska förvaltningen åt bostadsrättsföreningen.

 

ATT BO I BOSTADSRÄTT

ATT BO I BOSTADSRÄTT är både tryggt och bekvämt. Man kan säga att det är lite som att plocka det bästa från två världar. Du har villalivets fördelar i form av enskilt boende och stora möjligheter att själv påverka din bostad. Samtidigt slipper du de delar av villalivet som så lätt blir ett påhäng för många husägare, som till exempel målning. I din bostadsrätt har du mer frihet än i en hyreslägenhet, även om större ingrepp kan behöva godkännas av styrelsen.

ATT FLYTTA IN I EN helt nybyggd bostadsrätt är väldigt bekvämt då både underhållsarbete och renoveringar ligger många år framåt i tiden. Allt är nytt och fräscht och du kan lägga din tid och energi på annat.

ATT ÄGA EN BOSTADSRÄTT innebär, precis som namnet antyder, att du äger rätten att bo i en bostad. Själva byggnaden ägs av bostadsrättsföreningen, där ni som boende är medlemmar. Varje månad betalar du en avgift till föreningen som bland annat ska täcka kostnaden för eventuella lån, drift och underhåll av fastigheten och framtida renoveringar. Om ni väljer att ta hjälp med  fastighetsskötsel så ska avgiften finansiera även detta. Hur stor avgiften är bestäms av föreningens styrelse.

OFTA BLIR DET EN TREVLIG gemenskap bland medlemmarna i en bostadsrättsförening. Man delar ett gemensamt intresse och man hjälper varandra. Du har stor möjlighet att påverka din boendemiljö och att engagera sig i styrelsearbetet är både givande och intressant!

BOSTADSRÄTT ÄR IDAG en av de absolut vanligaste boendeformerna i Sverige och allt fler upptäcker fördelarna. Kanske är det dags för dig att göra det också?

 

Läs mer på www.eksjohusbostad.se/objekt/brf-karlholm-strand-1

MIKAEL FAGERGREN – Fastighetsmäklare
Telefon: 0707-29 38 50 mikael@fagerfast.se www.fagerfast.se